Stacks Image 2576

Like en volg ons op Facebook en LinkedIn!

    

Stacks Image p329540_n3
Stacks Image p329540_n6
Stacks Image p329540_n9
Stacks Image p329540_n12

Nieuwsarchief 2020

De nieuwsberichten uit 2020 vindt u op deze pagina. Ouder nieuws van HetWerkt!Wijchen is opgesplitst in Nieuwsarchieven, deze kunt u bekijken via het menu bovenaan de pagina. 

 • 3 maart  2020

  Oersterk en meer energie in 6 weken

  Door Saskia van Weelden

  Vandaag was Irma Soetekouw van Leefstijl Centrum Wijchen Gezond aanwezig als gastspreker. Irma liet ons de lange weg van mond naar kont zien, en “je poep onder de loep”.

  Zijn we ons ervan bewust of onze ontlasting op orde is? Je bent namelijk wat je opneemt en niet wat je eet. Je gezondheid is af te lezen aan je ontlasting! Je darmen zijn ook nog eens je tweede brein. Weet jij nog wat je gisteren gegeten hebt? In 6 weken tijd kun je oersterk en fitter voelen door mindset en wilskracht.

  Tips van Irma om dit te bereiken:

  • Kijk naar de Bristol stool Chart, hoe moet mijn ontlasting eruit zien?
  • Eet dagelijks 500 gram groente, is erg veel maar streef ernaar!
  • Haal een lakmoesstripje bij de gezondheidswinkel om te zien of je niet te zuur bent
  • Doe zes tot tien maal per dag een ademhalingsoefening
  • Eet / drink niets meer na 20.00 uur
  • Leg je telefoon en laptop aan de kant
  • Drink lauw water voor je ontbijt, niet tijdens het eten, maar tussen de bedrijven door; 6 glazen per dag is goed

  Wil je meer tips? Kom een keer koffie drinken of actief meedoen in het Leefstijlcentrum Wijchen Gezond.

 • 21 januari 2020

  Dromen en drijfveren

  Door Iris Stevens

  Birgit Vandermeulen is een bekend gezicht en vaste loopbaancoach bij Stichting HetWerkt!Wijchen. Birgit is (loopbaan)coach en werkt zowel voor bedrijven als voor particulieren die een stap in hun ontwikkeling willen zetten. Ze heeft een eigen onderneming genaamd Feelwise.

  Vandaag gaf Birgit ons een workshop over dromen en drijfveren. Iedereen van ons heeft talenten. Birgit benadrukt dat dit niet alleen je schilder- of schrijfkwaliteit is. Nee, talent hebben is veel meer dan dat. Het gaat vaak om competenties die voor jou heel vanzelfsprekend zijn en jou van nature goed afgaan. Hierop heeft zij een spreuk bedacht: “Loopt het soepel, dan denk ik dat iedereen dat kan”.

  Na een inspirerende presentatie had Birgit een paar vragen voor ons waar we in kleine groepjes over in gesprek gingen. Waar word ik blij van? Wat heb ik met veel plezier gedaan en waar ben ik trots op? Door deze vragen en situaties met elkaar te delen kwamen we er achter dat er veel verborgen talenten in ons zitten.

  Vaak heb je (onbewust) heel wat bezwaren waarom jij niet geschikt zou zijn voor een bepaalde baan. Wees altijd 1% nieuwsgieriger dan de bezwaren die je hebt. Hiermee bereik je in kleine stapjes een doel wat meestal positief uitpakt.

  Wederom was de groep erg enthousiast over de workshop van Birgit. De betrokkenheid was groot en we hebben veel geleerd.

  Op donderdag 9 april (13:00 – 17:00) heb jij de kans kosteloos een half uur met Birgit in gesprek te gaan over jouw loopbaanvraag. Je dient je hiervoor wel op te geven door een mail te sturen naar secretaris@hetwerktwijchen.nl. Hierbij geldt, vol=vol.

Nieuwsarchief

De nieuwsberichten uit 2020 vindt u op deze pagina. Ouder nieuws van HetWerkt!Wijchen is opgesplitst in Nieuwsarchieven, deze kunt u bekijken via het menu bovenaan de pagina.